Umiditatea excesiva din locuința se poate corecta

Umiditatea locuinței este un factor important de luat în considerare pentru sănătatea și confortul dumneavoastră. Un nivel optim de umiditate în interiorul locuinței se încadrează între 30 și 60%.

Probleme umiditate mare

 • Formarea mucegaiului și a igrasiei: Mucegaiul și igrasia pot provoca daune structurale și pot afecta sănătatea.
 • Probleme de sănătate respiratorii: Umiditatea ridicată poate provoca probleme de sănătate respiratorii, cum ar fi alergiile, astmul și infecțiile respiratorii.
 • Deteriorarea mobilierului și a bunurilor: Umiditatea ridicată poate deteriora mobilierul și alte bunuri.

Există o serie de lucruri pe care le puteți face pentru a menține un nivel optim de umiditate în locuință, inclusiv:

 • Aerisiți bine locuință în mod regulat.
 • Folosiți un dezumidificator în zonele cu umiditate ridicată, cum ar fi baia și bucătăria.
 • Reduceți producția de umiditate în locuință, prin închiderea robinetelor de apă în timp ce vă spălați pe dinți sau pe mâini și prin utilizarea unui cap de duș cu debit redus.
 • Uscați rufele în exterior, atunci când este posibil.

Dacă suspectați că nivelul de umiditate din locuință este prea ridicat, puteți utiliza un higrometru pentru a măsura umiditatea din aer. Dacă umiditatea este peste 60%, este timpul să luați măsuri pentru a o reduce.

Iată câteva sfaturi suplimentare pentru a reduce umiditatea din locuință:

 • Reparați orice scurgeri de apă în locuință.
 • Asigurați-vă că ferestrele și ușile sunt etanșe.
 • Utilizați un ventilator de evacuare în baie și în bucătărie.
 • Alegeți mobilier din materiale care nu absorb umiditatea.

Păstrând un nivel optim de umiditate în locuință, puteți îmbunătăți calitatea aerului, puteți proteja sănătatea dumneavoastră și puteți prelungi durata de viață a mobilierului și a bunurilor din locuință.

Cum reducem umiditatea din locuința

Dezumidificatoarele sunt aparate care reduc umiditatea din aer. Ele sunt folosite în mod obișnuit în case, birouri și alte spații închise pentru a îmbunătăți calitatea aerului și pentru a preveni formarea mucegaiului și a igrasiei.

Dezumidificatoarele funcționează prin absorbția apei din aer. Acest lucru se face prin intermediul unui compresor, care răcește aerul, determinând condensul apei. Apa condensată este apoi colectată într-un rezervor sau drenată într-un canal de scurgere.

Capacitatea de dezumidificare a unui dezumidificator este măsurată în litri pe zi. Atunci când alegeți un dezumidificator, este important să alegeți unul care are capacitatea de a dezumidifica aerul din camera sau spațiul pe care doriți să îl scădeți de umiditate.

Dezumidificatoarele sunt disponibile într-o varietate de dimensiuni și modele. Dezumidificatoarele portabile sunt ideale pentru case și apartamente mici, în timp ce dezumidificatoarele fixe sunt potrivite pentru spații mai mari, cum ar fi birouri și apartamente.

Beneficiile folosiri dezumidificatoarele

 • Îmbunătățesc calitatea aerului: Umiditatea ridicată poate provoca probleme de sănătate, cum ar fi alergiile, astmul și infecțiile respiratorii. Dezumidificatoarele pot ajuta la reducerea umidității din aer, făcându-l mai respirabil.
 • Previn formarea mucegaiului și a igrasiei: Mucegaiul și igrasia pot provoca daune structurale și pot afecta sănătatea. Dezumidificatoarele pot ajuta la prevenirea formării mucegaiului și a igrasiei, menținând umiditatea din aer la un nivel scăzut.
 • Eficientizează aparatele de aer condiționat: Apa din aer poate reduce eficiența aparatelor de aer condiționat. Dezumidificatoarele pot ajuta la reducerea umidității din aer, făcând aparatele de aer condiționat să funcționeze mai eficient.
 • Protejează mobilierul și bunurile: Umiditatea ridicată poate deteriora mobilierul și alte bunuri. Dezumidificatoarele pot ajuta la protejarea mobilierului și a bunurilor de deteriorarea cauzată de umiditate.

Dezumidificatoarele sunt un dispozitiv util care poate îmbunătăți calitatea aerului și poate preveni problemele cauzate de umiditatea ridicată.

Back to top button