TikTok continua dezvoltarea proiectului Clover

Proiectul Clover este o inițiativă a companiei TikTok de a îmbunătăți securitatea datelor utilizatorilor din Europa.

Proiectul include următoarele componente:

  • Stocarea datelor în Europa: Tiktok își asuma si își ia angajamentul să stocheze datele utilizatorilor europeni , prin înființarea a cel puțin 3 centre de date noi în Europa: Irlanda, Germania și Olanda.
  • Supraveghere terță: TikTok va angaja un supraveghetor independent pentru a evalua și monitoriza implementarea si desfășurarea Proiectului Clover.
  • Control suplimentar pentru protecția datelor: TikTok va oferi utilizatorilor europeni mai mult control asupra datelor lor personale, inclusiv posibilitatea de a solicita ștergerea datelor lor și de a obiecta la utilizarea datelor lor în scopuri de marketing.

Proiectul Clover este o reacție la preocupările legate de securitatea datelor utilizatorilor TikTok în Europa. Compania a fost criticată pentru faptul că colectează și stochează o cantitate mare de date despre utilizatorii săi, inclusiv date personale, cum ar fi locația, adresa IP și istoricul de căutare.

În plus, TikTok este o companie chinezească, ceea ce a dus la îngrijorări că datele utilizatorilor europeni ar putea fi accesate de autoritățile chineze.

TikTok a declarat că Proiectul Clover este un angajament pe termen lung față de securitatea datelor utilizatorilor europeni. Compania afirmă că este angajată să respecte Regulamentul general privind protecția datelor (GDPR) și alte reglementări europene privind protecția datelor.

Este important de menționat că Proiectul Clover este încă în curs de implementare. TikTok a declarat că va finaliza implementarea proiectului în 2024.

Back to top button